uykusuzlara hayatta kalma rehberi

13 Ocak 2010 Çarşamba

gece insanlarının manifestosu

insanlık tarihi günümüze dek gece gündüz ayrımının keskinliğiyle yaşandı. ancak artık gündüzün yüklediği sorumluluklara sırtını dönen ve günün büyük bölümünü geceye sığdıran insanların çoğaldığını görmemek imkansızdır. işte bu biriken insanların yarattığı kalabalık kendisini çok belli etmese de onları geceleri pencerenizden baktığınızda apartmanlarda yanan tek tük ışıklardan tanıyabilirsiniz. gece insanları yani uykusuzlar bu tek tük yanan ışıkları gördüklerinde gülümseyip bir selam çakarlar içten içe. bu iletişimsiz iletişim bir örgütlenmeye müsaade etmiyor gibi görünse de internet sayesinde gece insanları birbirlerini hızla bulabilmektedirler. işte bu okuduğunuz, her gecenin sonunda "yine sabah olmuş" diyenlerin manifestosudur.

1) gece insanları yaratıcıdırlar. çünkü geceler huzurludur ve gece insanları gündüzün rahatsızlıklarından muaftırlar. bu rahatlık insanların daha özgür düşünmesine ve bu özgürlük te yaratıcılığa sebep olur.

2) gece insanları üreticidirler. yaratıcılık kaçınılmaz bir biçimde üreticiliği yaratır. gece insanları üretimden gelen güçleriyle dünyayı değiştirme denemesinde bulunabilirler. ama muhtemel başarısızlıklarının sebebi üretimlerinin daha çok kafaya hitap etmesinden kaynaklanabilir.

3) gece insanları özgürdürler. üreterek kendilerini zincirleyen yabancılaşmayı kırarlar ve şeyleşmekten kurtulurlar.

4) gece insanları yalnızdırlar. zaten genelde ailenin kara koyunudurlar. geç kalkan işe yaramazlar olarak görülmeleri de olasıdır. bu sadece bir yanılsamadır.

5) gece insanlarının yalnızlığını kıracak olan internettir. interneti kullanmayı öğrenen gece insanları ürettiklerini paylaştıkça güçlenecekler, güçlendikçe çoğalacaklar ve yalnızlaşmanın, yabancılaşmanın baskıcı duvarlarını yıkacaktırlar.

dünyanın tüm uykusuzları; birleşin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder