uykusuzlara hayatta kalma rehberi

20 Ocak 2010 Çarşamba

kendi kendine konuşan insanların laneti

biz uykusuzlar her ne kadar varlığımızı geceleri gerçeklesek te (bu cümlede ne anlatıldığı hakkında hiçbir fikrim yok) kimi zaman gündüzlere bulaşmak zorunda kalıyoruz. sosyal dünyanın parçası olmak zorunda kaldığımız bu çapraşık anlarda farklı farklı insanlara teğet geçiyoruz. ve evet bence bu çok eğlenceli birşey. her insanın suretinden bambaşka bir hikaye çıkarabilir, kendi yarattığınız bu kurgularla düşünce evreninizi esnetebilirsiniz. gözlem güzel bir spordur.

bu dış dünya insanlarından en çok dikkat çekenlerin listesinin yapmaya kalksam şimdi çok uzun sürer,canım sıkılır, yazmayı bırakırım kaparım lan bu blogu, yaparım bunu. öhöm. ama size içlerinden özel bir kısmını anlatmak istiyorum. sokakta kendi kendine konuşan insanlar.

hayır bir yanlış anlama yok, bu insanlar gerçekten sokakta kendi kendine sayıklayan insanlar. onları gördüğünüzde tanırsınız ve bu geçici bir kendi kendine alıp verme değil, dışavurmuş bir bilinçaltı. anlaşılmaz sözlerinden çıkarabildiklerinizi muhtemelen birleştiremezsiniz ama benim bir fikrim var. kendi kendi konuşan insanlar lanetlendiğimizin kanıtıdır. nasıl mı?

bir şeylerin ters gittiğinin farkındasınızdır, şüphesiz ki uykusuzlar bilinçli insanlardır ve günü geldiğinde (onlar)ödüllendirileceklerdir(uyk-i suresi). patlak veren cinnetleri, bunalımların (hayır ergen kız bunalımı diil ekonomik buhran) intihara sürüklediği insanları haberlerde görüyoruz. ve hatta aynı ekonomik bunalımları biz de yaşıyoruz günlük hayatımızda. bizi öfke nöbetine sokan günlük tersliklerde birbirimize yöneltiyoruz bu enerjiyi. gittikçe deliriyoruz dünya insanları olarak. ama bu öfkeyi bizi bu hale sokan sisteme değil birbirimize yönelttiğimiz sürece bir şansımız yok. her neyse, işte bu kendi kendine konuşan insanlar bu deliliğin aramıza karışmış garip tezahürleridir, bizi şaşırtan şey aslında kendi görüntümüzdür, üzerimize düşen kapitalizmin lanetinin totemidirler, sevgili uykusuzlar. tüm bu deliliğin içinde hala şaşırabilmemizse mucize olmalı.

ama bakmayın siz bu yazıya; mucüzeymiş , lanetmiş hepsi saçmalık. gerçek olan tek şey tüm bu cinnetin ya sonumuzu getireceği ya da gerçek bir delilikle tek bir gecede uyuyanları uykudan uyandıracağıdır.biz uykusuzlar mı? orada olacağız evet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder