uykusuzlara hayatta kalma rehberi

19 Şubat 2010 Cuma

jedi knight 2: jedi outcast

şimdi her gece üretken olamayacağınız için bazen kendinizi bir oyunun sizi pasifize eden köleliğine atmak isteyebilirsiniz. işte böyle anlar için size önerebileceğim oyunlar olacak bundan böyle. işte ilki;

ebleh zamanlarımda (çok uzun zaman geçmedi aslında) bilgisayar oyunlarını rasgele seçiyorken sadece star wars yazan poşetine aldanarak aldığım bir oyundu jedi knight 2: jedi outcast. ama bu kadar güzel bir oyunu keşfetmiş olmaktan yıllar sonra bile büyük gurur duydum (aslında gayet bilinen bir oyun).

oyunda daha çok ahmet isminde bir okey arkadaşına benzeyen kyle katarn adında eski bir jedi emeklisini oynuyoruz. tövbe etmiş ve güçle (the force) olan bağlantısını kesmiş. darth vader oyunun geçtiği zaman diliminde yaşıyor olsaydı, bu terbiyesize "i find your lack of faith disturbing" diyip gereken ayarı verirdi. ama kader utansın (force utansın). bu yüzden ışın kılıcımızda yok. hiçbir karizması olmayan ahm-yani kyle katarn ve yanındaki hafiften yazıldığı hatun kişi ile eski bir imparatorluk üssünü basarak oyuna başlıyoruz. işte sonra olaylar gelişiyor. yanında hafiften yazıldığı hatun kişi öldürülünce kyle katarn, türk filmi klişelerindeki gibi tövbesini bozup tekrar jedi olabilmek için jedi akademisine gidiyor. yani gerçekten ahmet olmaya daha yakın bir karakter kyle. bizden biri.

jedi akademisinde güçlerine tekrar kavuşup sonunda ışın kılıcına kavuşuyor ve esas oyunumuz bu noktada başlıyor. ışın kılıcına kavuşan kyle kılıcın karizması sayesinde sempatimizi toplamaya başlıyor ve ardından sevdiceğinin de canını alan bu sith gizemini çözmek için yola koyuluyor.

bir oyun bu kadar mı zevkli olur arkadaş? o ışın kılıcıyla stormtrooper kesmek duvarlarda yürümek, force kullanarak milleti sağa sola savurmak çılgınca bir zevk veriyor oyuncuya. hele bir de karşınıza gerçek bir sith çıkınca düello yapıyorsunuz ki oy oy oy. bu oyunu yapan ekip hakkaten işini biliyormuş. hani evin içinde vileda sopasıyla az koşturmadım bu oyun yüzünden. öylesine etkiliyor.

oyunun müzikler de direk star wars serisinden gelme bu yüzden ortam iyice şenleniyor.

star wars sevenler zaten oynamıştır ama hafiften ilgisi olup ta oyundan haberi olmayanlar mutlaka oynamalılar bu güzel oyunu. interneti biraz karıştırırsanız uygun ortamlarda linklerini bulabilirsiniz. benden söylemesi. gece gece başka ne yapacaksın arkadaşım otur oyun oyna işte. uykusuz dostum benim. hadi canım.

may the force be with you, young padawan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder